Polityka prywatności

Poniższa polityka prywatności została opracowana dla osób, które są zainteresowane sposobem korzystania z ich „Informacji umożliwiających identyfikację” (PII) w Internecie. Informacje umożliwiające identyfikację osób, zgodnie z opisem w amerykańskim prawie dotyczącym prywatności i bezpieczeństwie informacji, to informacje, które mogą być wykorzystywane samodzielnie lub z innymi informacjami w celu identyfikacji, kontaktu lub lokalizacji jednej osoby lub w celu zidentyfikowania osoby w kontekście. Przeczytaj uważnie naszą politykę prywatności, aby uzyskać jasne zrozumienie, w jaki sposób gromadzimy, wykorzystujemy, chronimy lub w inny sposób przetwarzamy Twoje Dane osobowe zgodnie z naszą witryną.

Jakie dane osobowe gromadzimy od osób odwiedzających nasz blog, stronę internetową lub aplikację?
Podczas rejestracji na naszej stronie, w stosownych przypadkach, możesz zostać poproszony o podanie pseudonimu (nie możesz używać swojego prawdziwego imienia i nazwiska), adresu e-mail lub innych danych, które pomogą Ci w doświadczeniu. Podczas rejestracji musisz użyć innego i unikalnego hasła do naszej strony internetowej. Po tym „obowiązkowym” pytamy, pomaga, na wypadek, gdyby ktoś otrzymał od nas twoje dane, będzie miał tylko twój adres e-mail użytkownika, bez hasła ani prawdziwego imienia i nazwiska.


Kiedy zbieramy informacje?
Gromadzimy informacje od Ciebie, gdy rejestrujesz się na naszej stronie lub wprowadzasz informacje na naszej stronie.

Jak wykorzystujemy twoje informacje?
Możemy wykorzystywać informacje, które zbieramy od ciebie, gdy rejestrujesz się, zapisujesz się do naszego newslettera, odpowiadasz na ankietę lub komunikację marketingową, surfujesz po stronie lub korzystasz z niektórych innych funkcji strony w następujący sposób:
- Aby spersonalizować Twoje wrażenia i umożliwić nam dostarczanie treści i ofert produktów, którymi jesteś najbardziej zainteresowany.
- Aby ulepszyć naszą stronę internetową, aby lepiej Ci służyć.
- Aby umożliwić nam lepszą obsługę w odpowiedzi na żądania obsługi klienta.

Jak chronimy twoje dane?
Nie korzystamy ze skanowania w poszukiwaniu luk i / lub skanowania do standardów PCI.
Dostarczamy tylko artykuły i informacje. Nigdy nie pytamy o numery kart kredytowych.
Nie korzystamy ze skanowania w poszukiwaniu złośliwego oprogramowania.
Twoje dane osobowe są zawarte za zabezpieczonymi sieciami i są dostępne tylko dla ograniczonej liczby osób, które mają specjalne prawa dostępu do takich systemów i są zobowiązane do zachowania poufności informacji. Ponadto wszystkie przekazywane poufne informacje są szyfrowane za pomocą technologii Secure Socket Layer (SSL).
Wdrażamy różnorodne środki bezpieczeństwa, gdy użytkownik składa zamówienie, wprowadza lub uzyskuje dostęp do swoich informacji, aby zachować bezpieczeństwo danych osobowych.

Czy używamy „ciasteczek”?
Tak. Pliki cookie to małe pliki, które witryna lub dostawca usług przenosi na dysk twardy komputera za pośrednictwem przeglądarki internetowej (jeśli pozwalasz), co umożliwia systemom witryny lub usługodawcy rozpoznanie przeglądarki oraz przechwycenie i zapamiętanie niektórych informacji. Na przykład używamy plików cookie, aby pomóc nam zapamiętać i przetworzyć poszukiwane elementy. Są one również używane, aby pomóc nam zrozumieć twoje preferencje na podstawie poprzedniej lub bieżącej aktywności na stronie, co pozwala nam zapewnić ci ulepszone usługi. Używamy również plików cookie, aby pomóc nam w kompilacji danych zbiorczych na temat ruchu w witrynie i interakcji z nią, abyśmy mogli zaoferować lepsze wrażenia i narzędzia w przyszłości.
Używamy plików cookie do:
- Pomóż zapamiętać i przetworzyć poszukiwane przedmioty.
- Zrozum i zapisz preferencje użytkownika dotyczące przyszłych wizyt.
- Śledź reklamy.
- Kompiluj zagregowane dane o ruchu w witrynie i interakcjach w witrynie, aby zaoferować lepsze wrażenia i narzędzia w przyszłości. Możemy również korzystać z zaufanych usług stron trzecich, które śledzą te informacje w naszym imieniu.
Możesz ustawić, aby komputer ostrzegał Cię za każdym razem, gdy wysyłane jest ciasteczko, lub możesz wyłączyć wszystkie ciasteczka. Robisz to za pomocą ustawień przeglądarki. Ponieważ przeglądarka jest nieco inna, zajrzyj do menu pomocy przeglądarki, aby dowiedzieć się, jak poprawnie zmodyfikować pliki cookie.
Jeśli użytkownicy wyłączą pliki cookie w swojej przeglądarce:
Jeśli wyłączysz pliki cookie, niektóre funkcje, które zwiększają wydajność Twojej witryny i mogą nie działać poprawnie.

Ujawnianie przez osoby trzecie
Nie sprzedajemy, nie handlujemy ani w żaden inny sposób nie przekazujemy stronom trzecim twoich danych osobowych.

Linki stron trzecich

Nie zamieszczamy ani nie oferujemy produktów ani usług stron trzecich na naszej stronie internetowej. Wyświetlamy tylko szczegóły dotyczące produktów lub usług oferowanych przez firmę zewnętrzną i, na podstawie Twojej decyzji, możesz zostać przekierowany do nich w nowym oknie (po przekierowaniu nasza odpowiedzialność jest zakończona, musisz sprawdzić warunki strony trzeciej i politykę prywatności) .

Google
Wymagania reklamowe Google można podsumować według zasad reklamowych Google. Zostały one wprowadzone, aby zapewnić użytkownikom pozytywne wrażenia. https://support.google.com/adwordspolicy/answer/1316548?hl=pl
Na naszej stronie internetowej korzystamy z reklam Google AdSense.
Google, jako zewnętrzny dostawca, wykorzystuje pliki cookie do wyświetlania reklam w naszej witrynie. Wykorzystanie pliku cookie DART przez Google umożliwia wyświetlanie reklam naszym użytkownikom na podstawie poprzednich wizyt w naszej witrynie i innych witrynach w Internecie. Użytkownicy mogą zrezygnować z używania pliku cookie DART, odwiedzając politykę prywatności Google Ad i sieci partnerskiej.
Wdrożyliśmy:
- Raportowanie wyświetleń w sieci reklamowej Google
My wraz z zewnętrznymi dostawcami, takimi jak Google, używamy własnych plików cookie (takich jak pliki cookie Google Analytics) i zewnętrznych plików cookie (takich jak plik cookie DoubleClick) lub innych zewnętrznych identyfikatorów, aby zestawiać dane dotyczące interakcji użytkownika z wyświetlenia reklam i inne funkcje usług reklamowych związane z naszą witryną.
Rezygnacja:
Użytkownicy mogą ustawić preferencje dotyczące sposobu reklamowania się przez Google za pomocą strony Ustawienia reklam Google. Możesz też zrezygnować, odwiedzając stronę rezygnacji z Network Advertising Initiative lub używając dodatku Google Analytics Opt Out Browser.

California Online Privacy Protection Act
CalOPPA to pierwsze prawo stanowe w kraju, które wymaga od komercyjnych stron internetowych i usług online opublikowania polityki prywatności. Zasięg prawa rozciąga się daleko poza Kalifornię, wymagając od dowolnej osoby lub firmy w Stanach Zjednoczonych (i prawdopodobnie na całym świecie), która prowadzi strony internetowe zbierające Dane osobowe od Kalifornijskich konsumentów, opublikowania wyraźnej polityki prywatności na swojej stronie internetowej z dokładnym wskazaniem gromadzonych informacji oraz osoby lub firmy, którym jest udostępniane. - Zobacz więcej na: http://consumercal.org/california-online-privacy-protection-act-caloppa/#sthash.0FdRbT51.dpuf
Według CalOPPA zgadzamy się na następujące kwestie:
Użytkownicy mogą odwiedzać naszą stronę anonimowo.
Po utworzeniu niniejszej polityki prywatności dodamy link do niej na naszej stronie głównej lub co najmniej na pierwszej znaczącej stronie po wejściu na naszą stronę internetową.
Nasz link do Polityki prywatności zawiera słowo „Prywatność” i można go łatwo znaleźć na stronie określonej powyżej.
Zostaniesz powiadomiony o wszelkich zmianach Polityki prywatności:
- Na naszej stronie polityki prywatności
Może zmienić twoje dane osobowe:
- Wysyłając do nas wiadomość e-mail
Jak nasza strona obsługuje sygnały Do Not Track?
Uznajemy sygnały Nie śledź i Nie śledź, nie umieszczaj plików cookie ani nie korzystaj z reklam, gdy istnieje mechanizm przeglądarki Nie śledź (DNT).
Czy nasza strona umożliwia śledzenie zachowań stron trzecich?
Należy również pamiętać, że nie zezwalamy na śledzenie zachowań stron trzecich

COPPA (ustawa o ochronie prywatności dzieci w Internecie)
Jeśli chodzi o gromadzenie danych osobowych od dzieci w wieku poniżej 13 lat, ustawa o ochronie prywatności dzieci w Internecie (COPPA) zapewnia rodzicom kontrolę. Federalna Komisja Handlu, amerykańska agencja ochrony konsumentów, egzekwuje zasadę COPPA, która określa, co operatorzy stron internetowych i usług online muszą zrobić, aby chronić prywatność i bezpieczeństwo dzieci w Internecie.
Nie sprzedajemy specjalnie dla dzieci poniżej 13 roku życia. Aby korzystać z naszej strony, rodzice muszą unikać dzieci poniżej 13 roku życia.

Uczciwe praktyki informacyjne

Zasady uczciwych praktyk informacyjnych stanowią trzon prawa ochrony prywatności w Stanach Zjednoczonych, a zawarte w nich koncepcje odegrały znaczącą rolę w opracowywaniu przepisów o ochronie danych na całym świecie. Zrozumienie zasad uczciwej praktyki informacyjnej i sposobu ich wdrożenia ma kluczowe znaczenie dla zachowania zgodności z różnymi przepisami dotyczącymi prywatności, które chronią dane osobowe.
Aby zachować zgodność z uczciwymi praktykami informacyjnymi, podejmiemy następujące działania w przypadku naruszenia danych:
Powiadomimy Cię e-mailem
- W ciągu 7 dni roboczych
Zgadzamy się również na Indywidualną zasadę dochodzenia roszczeń, która nakłada na osoby, które mają prawo do dochodzenia praw egzekwowalnych przeciwko podmiotom zbierającym dane i podmiotom przetwarzającym, które nie przestrzegają prawa. Zasada ta wymaga nie tylko, aby osoby fizyczne miały egzekwowalne prawa w stosunku do użytkowników danych, ale także, aby osoby fizyczne miały możliwość odwołania się do sądów lub agencji rządowych w celu zbadania i / lub ścigania niezgodności ze strony podmiotów przetwarzających dane.